Even Voorstellen

Ik ben Maarten, een gedreven professional met ruim twintig jaar ervaring en een diepe liefde voor paarden. Mijn passie en expertise hebben mij geïnspireerd om naast mijn fulltimebaan “Met paard naar beter” op te zetten. Als volledig verzekerde vervoerder, instructeur en trainer ben ik toegewijd aan het leveren van professionele diensten met een persoonlijke aanpak. Of het nu gaat om paardentaxi, gedragstraining of instructie, ik sta klaar om je te helpen.

Paardenvervoer
Naast gedragstraining bied ik ook paardenvervoer aan. Met alle benodigde vergunningen en diploma’s op zak, maak ik gebruik van een luxe 2-paards trailer met vooruitloop, uitgerust met een camera om de paarden tijdens de rit zorgvuldig in de gaten te kunnen houden.

Gedragstraining
Na mijn opleiding bij e-quine.com ben ik ORUN3 gecertificeerd instructeur paard en gedrag.
De afgelopen jaren heb ik uitgebreide ervaring opgedaan in het aanpakken van paardengedragsuitdagingen zoals moeite met trailerladen, angst voor water/vliegenspray, kopschuwheid, en meer. Daarnaast richt ik me op het aanleren van basisvaardigheden zoals longeren, zadelmak maken en het veulen ABC. Bij al mijn trainingen staat paardengedrag en -welzijn centraal. Ik betrek de eigenaar in het proces omdat ik geloof dat een sterke, op wederzijds begrip gebaseerde relatie tussen paard en eigenaar essentieel is voor blijvend succes. Uiteindelijk gaan jullie samen aan de slag!

Clinics en Speciale Evenementen:
Op verzoek organiseer ik clinics en speciale evenementen waarin paardenliefhebbers hands-on ervaring kunnen opdoen en dieper kunnen duiken in de wereld van paardentraining en -gedrag.

Mijn Gelderse merrie Babet
Mijn Gelderse merrie Babet, geboren in 2006, vertegenwoordigt mijn passie en hobby. Hoewel ze niet direct betrokken is bij mijn diensten, is ze een waardevol deel van mijn leven. Haar aanwezigheid en de band die we delen, spelen een belangrijke rol en inspireren me dagelijks.

Probleemgedrag bij Paarden
Vaak wordt ‘probleemgedrag’ ten onrechte als een probleem van het paard gezien. De werkelijke oorzaak ligt echter vrijwel altijd bij ons: het paard heeft mogelijk slechte ervaringen gehad, begrijpt onze verwachtingen niet goed, of we missen zijn signalen. Het is cruciaal om te evalueren hoe we met het paard omgaan, of we voldoen aan zijn behoeften en of het dier zijn natuurlijke gedrag kan vertonen. Ik ben ervan overtuigd dat door kritisch te kijken naar de leefomstandigheden van onze paarden en de interactie met hen te optimaliseren, veel probleemgedrag effectief kan worden verminderd. Graag sta ik klaar om je hierbij te ondersteunen.

Heb je vragen, ben je geïnteresseerd in mijn diensten of evenementen, of wil je gewoon wat meer weten? Aarzel dan niet om contact met me op te nemen. Samen kunnen we op weg gaan naar een beter pad voor jou en je paard.